OM OS
DESIGN

PROJEKTER
REFERENCER
NETVÆRK
PRESSE

SIDSTE NYT
BYGGERI + ARKITEKTUR 2006
KVALITET OG KREATIVITET I FORENING.
Struktureret fleksibilitet er nøgleordet i det samarbejde mellem designere og virksomheder, RBM for få år siden tog initiativ til. Blum & Balle er en af de designervirksomheder, der med deres nyskabende produkter har vist, at foreningen af æstetiske og funktionelle hensyn i produktudviklingen kan give et unikt resultat.

CAMEO STOLENS FORDELE.
Det nyeste produkt fra Blum & Balle er CAMEO – en stol, der er unik i sit bevidst enkle design og optimale anvendelighed. CAMEO er blevet mulig, fordi designerne kobler deres kreativitet med deres nye erfaringer i erhvervslivet. Blum & Balle får her den maksimale siddekomfort til at gå op med et smukt, særpræget ydre. Stolen er afdæmpet elegant, så den ikke dominerer og kan således passe ind i mange slags miljøer.
Dens lette vægt gør den nem at omrokere i stort antal, idet de kan stables uden problemer. I udviklingen af CAMEO bygger designerne på deres erfaringer med kundens behov. Stolens flotte udseende er således ikke et kompromis med dens anvendelighed. Tværtimod formår designerne at udnytte de ergonomiske krav, erhvervslivet stiller til den type møbel, også på det æstetiske plan. For dem bliver kravene ikke en begrænsning af fleksibiliteten, men en strukturering af den.

Den elegante kurve i stolens ryglæn og sæde er altså ikke bare til for æstetikkens skyld, men sørger for en optimal siddekomfort, der gør CAMEO velegnet til at sidde ned i længere tid. Den er nemlig specielt udviklet til situationer, hvor mennesker skal se og lytte i lang tid, som fx i auditorier, konference- og mødelokaler eller kantiner.

FRUGTBART SAMARBEJDE
For 5 år siden traf RBM en strategisk beslutning om at inddrage designere i udviklingen af nye produkter. Valget faldt på Blum & Balle.

Blum & Balle var etableret i Holte nord for København og blev hurtigt tilknyttet RBM som ekstern udviklingsafdeling. Designerne viste med deres produkter, hvordan det at være underlagt nogle faste krav ikke behøves at begrænse løsningsmulighederne. For RBM var netop denne åbenhed overfor erhvervslivets arbejdsvilkår en forudsætning for samarbejdet.

I 2004 gjorde et tiltag fra Designorganisationerne det muligt for Danske Designvirksomheder at lade sig ISO 9001 certificere. Det så Blum & Balle A/S som en kærkommen mulighed for at vise deres medspillere i erhvervslvet at design er andet og mere end formgivning. De blev da den første Danske designvirksomhed, der blev certificerede. ”Vi har lært at struktur er forudsætningen for gode resultater og vi betragter certificeringen som en blåstempling, der har stor værdi for vores virksomhed” siger Rune Balle og Henrik Blum, der tilføjer at det har været en fornøjelse at samarbejde med RBM, som de opfatter som en designorienteret og visionær virksomhed.

Fakta:
Blum & Balle A/S er ejet af Henrik Blum og Rune Balle. De har næsten 10 års jubilæum som professionel tegnestue. De løser opgaver indenfor kontormøbel branchen, stole til bilindustrien, rehabbranchen og legetøj m. m. Tegnestuen er lokaliseret i Holte, nord for København.

Tekst: Ursula Scavenius / Byggeri + Arkitektur 2006


SPARRESHOLMSVEJ 29
2800 Brønshøj

Tel: +45 2616 1245
rb@blum-balle.dk